Info box     Usluge

Dovedete li nam dijete kada napuni 7 godina starosti jamčimo Vam redovne kontrole i idealnu ortodontsku terapiju u najboljem trenutku za vaše dijete. Rijetko je potrebna kratka interceptivna terapija u ranoj dobi, najčešće se dijete kontrolira svakih 6 mjeseci do trenutka zamjene svih mlijećnih zubi trajnima i tada se započinje sa fiksnom ortodontskom terapijom.Najčešće je to oko 11-te do 12-te godine života. Takvim pristupom eliminira se često bespotrebna višegodišnja terapija mobilnim napravama koja rijetko (nikad) ne dovede do savršeno ravnih zubi. Terapija se znatno skraćuje i odvija kada su djeca svjesna važnosti izgleda i zdravlja zubi. U toj dobi je suradnja sa djetetom najbolja. Redovnim praćenjem djeteta terapija se započne u trenutku kada su nam svi trajni zubi dostupni za ravnanje, a u to vrijeme najčešće i započinje pubertetsko ubrzanje rasta koje nam olakšava ortodontsko pomicanje zuba. Zadovoljstvo je tim veće što se terapija tako započeta završava prije djetetu bitnih društvenih događanja (izlasci, maturalni ...) na kojima se i psihički razvoj djeteta drugačije odvija kada je vlastito samopouzdanje i zadovoljstvo izgledom prisutno.

Trenutni trend u svijetu estetske ortodoncije su nevidljive ortodontske naprave ili naprave koje se lijepe sa unutarnje strane zubi te se kao takve ne vide. Zadovoljstvo nam je ponuditi i tu vrstu naprava u našoj ordinaciji

Odrasli pacijenti su sve češći u suvremenim ortodontskim ordinacijama. Nažalost danas odrasli pacijenti traže ortodontsku terapiju najčešće zbog toga što im takva nije pružena u njihovom djetinjstvu. Svjesni činjenice da dobna granica za uspješnu ortodontsku terapiju ne postoji, nakon zatvaranja financijskog plana odlučuju se poraditi na vlastitom izgledu. Još nažalost premali broj odraslih pacijenata su oni upućeni od vlastitih doktora dentalne medicine kojima je potrebna predprotetska ortodontska terapija ili terapija kojom se pacijentu prije izrade protetskih nadomjestaka ili implantata ortodoncijom omogućava da konačni rezultat bude savršen.

Za odrasle pacijente estetski izgled same ortodontske naprave često je presudan u odluci započeti terapiju ili ne. Sa zadovoljstvom ih moramo izvijestiti da koristimo estetske naprave izrađene od keramike ili čak safira koje su izgledom besprijekorne i takve ostaju kroz cijelo vrijeme terapije. Često su pacijenti zabrinuti izgledom nekih „estetskih“ ortodontskih naprava koje kroz terapiju intenzivno požute. To su plastične naprave koje kao takve kroz terapiju upijaju pigmente i zbog toga promijene boju.


Sa zadovoljstvom Vam možemo ponuditi potpunu ortodontsku skrb
djece i odraslih.

 1. Praćenje rasta i razvoja djeteta kroz vrijeme mješovite denticije (zamjena mliječnih za trajne zube) Kroz to vrijeme najvažnije je dijete educirati o pravilnom provođenju oralne higijene te ne dozvoliti da se trajni zubi koji se pojavljuju u usnoj šupljini pokvare. Na redovnim pregledima ćemo najviše o tome voditi računa. Preventivne mjere u suzbijanju karijesa kao fluoridacija (provodimo mi) i pečaćenje fisura (vaš doktor dentalne medicine) uz pravilnu higijenu, novo izraslim trajnim zubima moraju osigurati zdravlje.

 2. U slučaju potrebe ortodontska terapija za vrijeme mješovite denticije; interceptivne naprave u smislu
  KOSINE; rješavamo obrnuti prijeklop pojedinih zubi,
  DRŽAČ PROSTORA; u slučaju preranog gubitka mliječnog zuba održavati prostor za trajni
  MOBILNE ORTODONTSKE NAPRAVE; rijetko

 3. U trenutku zamjene svih zubi fiksna ortodontska terapija u gornjoj i donjoj čeljusti koja prosječno traje 2 godine i rezultira savršeno ravnim zubima.

 4. Fiksna ortodontska terapija odraslih; bilo da se radi o terapiji osoba sa svim svojim zubima i samo ortodontskoj terapiji ili o onima kojima je uz ortodonciju potrebna i protetska ili implantološka terapija.

 5. Nevidljiva ortodontska terapija kod estetski najzahtjevnijih pacijenata

 6. Retencija; što je završna faza svih kompletnih ortodontskih terapija, a uključuje procese zadržavanja zubi ravnima i postojećeg stanja
  © 2012. Ortodoncija Čala, Sva prava pridržana Početna | O nama | Usluge | Retencija | Kontakt Izrada i održavanje web stranica